Tekma 23.kroga v 2.SNL je včeraj v Športnem parku Dob še tretjič letos v medsebojnem obračunu med Dobljani in “Farmacevti” iz Novega mesta prinesla istega zmagovalca. Odločitev je padla v 41.minuti, ko je z bele točke zanesljivo zadel domači kapetan Klemen Kunstelj ter postavil tudi rezultat polčasa 1:0, ki pa se do konca tekme kljub številnim priložnostim na obeh straneh ni več spremenil.

Po zanesljivi zmagi v 5. krogu( 0:2) na Portovalu v Novem mestu in v 14. krogu doma(5:1) so ponovno zmagali “Modri” iz Doba. Vknjižili so že 4. zaporedno zmago ter se zavoljo enakega števila točk, a boljše razlike v golih, zavihteli na vrh 2.SNL.

Res pa je, da imajo odigrani tudi dve tekmi več, saj čaka “Orle” iz NK Triglav Kranj danes v Kranju ob 15.uri še obračun z NK Drava Ptuj, ki kaj lahko postreže s presenečenjem, saj so Gorenjci pokazali že nekajkrat, da so “ranljivi”, nenazadnje so z NK Brda osvojili le točko, v 20.krogu pa celo izgubili z NK Veržej(2:0).

NK Krka se je včeraj izkazala, kot “trd” nasprotnik in imela svoje priložnosti. Na drugi strani pa Dobljani niso imeli ravno “svojega dne”, saj so zapravili celo kopico priložnosti.
Matic Simba Mirtic,centralni branilec NK Roltek DOB: “Odigrali smo eno težjih tekem letos, Krka je igrala odlično, mi pa se nismo najbolje znašli ob priložnostih. A dobre ekipe zmagujejo tudi, ko nimajo najboljšega dne.

Zato pa imamo tu kapetana, Klemen Kunstelj je dodana vrednost, ki prinese zmago”, pove v kratkem pogovoru simpatični “Mirta” in še doda: “Zmage z golom razlike so najlepše”
V ekipi vlada dobro vzdušje in tudi sproščenost.
Damijan Romih, trener NK Roltek DOB: “Krka je bila danes močna, nekajkrat je morala naša obramba zelo odločno posredovati, imeli pa smo super razpoloženega tudi vratarja. Matic Čretnik je odlično opravil svoje delo.”

Glavni sodnik srečanja Tkalčič Bojan je na tekmi pokazal 5 rumenih kartonov, pri gostih sta “porumenela” Mojstrovič Denis in Maks Slunjski, pri domačih pa Matic Simba Mirtic, Rok Kidrič in Klemen Kunstelj.

Dobljane, ki imajo sedaj na svojem računu 50 točk, čaka v 24.krogu gostovanje pri NK Brežice 1919. Tekma bo v soboto, 6.maja 2017 ob 17.uri v Brežicah.
23.krog II.SNL

Nk Roltek Dob : Nk Krka Novo mesto 1:0(0:0)FT
Kunstelj Klemen(44′-11m)

Sodniki: Tkalčič Bojan (glavni sodnik), Šumer Žiga (1. pomočnik),
Cotič Urban (2. pomočnik)
Delegat:Radovanovič Mijat