Stadion v Brežicah je bil prizorišče 24.kroga v II.SNL, v katerem sta se pomerili ekipi Brežic in Doba. “Modri” iz Doba so v Brežice odšli, kot favorit, saj v letošnji sezoni prikazujejo izjemne nogometne predstave, kar dokazuje tudi njihov položaj na lestvici. Glavni strateg Dobljanov Damijan Romih zaradi kaznovanosti tokrat ni mogel računati na prvega strelca ekipe Roka Kidriča in stebra obrambe Matica Mirtiča.

Prva polovica 1.polčasa je nakazala, da se domača ekipa nikakor ni prestrašila letos izredno učinkovitih “Modrih” in si je priigrala nekaj lepih priložnosti, a so napade domačih Dobljani vedno uspešno odbili. Odlično se je v vratih Dobljanov ponovno izkazal Matic Čretnik. Niso pa mogli “zaustaviti” kapetana “Modrih”, Klemen Kunstelj, je zanesljivo prek dosojene 11-m v 31.minuti popeljal Dobljane v vodstvo z 0:1.

Po vodstvi so Dobljani še stopnjevali pritisk na domačo obrambo, ki je ponovno klonila v 37.minuti, ko je v polno zadel Albert Racič ter postavil izid polčasa 0:2. 2.polčas je v celoti praktično pripadel Dobljanom, ki so v 52.minuti prek Lovro Splichal povišali rezultat na zanesljivih 0:3. Deset minut kasneje je z lepim golom za vodstvo z 0:4 zadel še Jernej Leskovar. Domačini so v 68.minuti le znižali rezultat, ko je v polno za 1:4 zadel Nenad Turkovič. A veselje domačih ni trajalo dolgo.  V 71.minuti se je njihova mreža ponovno zatresla. Z bele točke je bil zanesljiv Jernej Leskovar in še drugič na tekmi premagal domačega vratarja Filipa Štefkoviča ter povišal izid na 1:5. A Dobljani še niso “rekli zadnje”. Le štiri minute kasneje se mreža domačih spet stresla. V 75.minuti je v polno zadel še Gregor Čretnik in postavil končni izid srečanja 1:6.

Pol ducata golov v mreži Brežic je dovolj velik razlog za veselje naših nogometašev in njihovega strokovnega štaba, ki z svojimi nogometnimi predstavami dokazujejo, da upravičeno sodijo na vrh 2.SNL.