Članska B ekipa NK Roltek DOB je v 17.krogu Regionalne ljubljanske lige(4.SNL) gostovala v Kisovcu pri tamkajšnjem NK Svoboda Kisovec in “Knape” zanesljivo ugnala z 1:4.
Tekma se ni pričela po načrtih Dobljanov in njihovega glavnega stratega Dušana Smolnikarja, saj so domačini povedli že v 7.minuti prvega polčasa, ko je v polno zadel Kranjc Erik.

A to je bilo tudi vse, kar so pokazali sicer borbeni Zasavci, vsaj kar se rezultata tiče in doseženih golov.

Vajeti tekme so v roke prijeli Dobljani in v 23.minuti rezultat izenačili. Za 1:1 je gol dosegel izkušeni Sašo Aleksander Avbelj. Do premora so “Modri” iz Doba gostiteljem zabili še en gol ter rezultat v izdihljajih prvega polčasa obrnili v svoj prid. Za veselje Dobljanov je v 45.minuti poskrbel Nik Plavšič Vajde.

V nadaljevanju tekme pa je sledila popolna premoč Dobljanov, ki so upravičili vlogo favorita v tem dvoboju in zatresli mrežo domačih še dvakrat. Na zasavsko nogometno zelenico in sceno sta stopila “aduta s klopi” in poskrbela za “dobsko veselico”.

V 74.minuti je gol za povišanje na 1:3 zabil Kristjan Jemec Kocjan, v 84.minuti pa še za končnih 1:4 Luka Avbelj ter z soigralci poskrbel za visoko in zanesljivo zmago v Zasavju.
Trener Dobljanov Dušan Smolnikar je z rezultatom zelo zadovoljen: “Potrebujemo točke, če želimo biti na vrhu. Nasprotniki so zahtevni in dobro pripravljeni, a s pravim pristopom k igri jih lahko premagamo, danes smo zmagali in to šteje.”

Vikend je bil torej za obe članski ekipi NK Roltek DOB popoln, saj so pred zmago članske B ekipe do popolnega izkupička točk prišli tudi člani A ekipe na čelu s trenerjem Damijanom Romihom, ki je z 1:2 na gostovanju v 22.krogu ugnala NK Drava Ptuj. Za zmago “Modrih je dvakrat v polno zadel Rok Kidrič. “Kidra -DoublePack” je tako nasprotnikom zabil že 17 golov, le 4 manj od vodilnega strelca lige, Mateja Poplatnika(Nk Triglav Kranj), ki je zabil 21 golov, od tega 3 z 11-m.

Imata pa članski ekipi “Modrih” še nekaj skupnega.
Vsaka v svoji ligi zasedata trenuto 2.MESTO NA PRVENSTVENI LESTVICI 2.SNL, oz. 4.SNL, kar je dokaz, da se v Športnem parku dela v pravi smeri in na najvišjem nivoju.

Čestitke nogometašem in strokovnima štaboma obeh ekip
za zmagi in popolne bere točk.

Vsi za ŠAMPIONE iz Doba !

Informacije o tekmah, igralcih in ostalih dogodkih lahko spremljate tudi na klubski uradni spletni strani www.nkdob.si in na naši Facebook ter Twitter (@NkRoltekDob) strani.

Gregor Horvatič
Stiki z javnostjo NK Roltek Dob
________________________________________________________
17.krog Regionalna ljubljanska liga
NK Svoboda Kisovec : NK Roltek Dob(B) 1:4(1:2)FT
Kranjc Erik (7′) ; Avbelj Aleksander Sašo (23′), Plavšič Vajde Nik (45′),
Jemec Kocjan Kristjan (74′), Avbelj Luka (84′)

Glavni sodnik: Sojer Rok
1. pomočnik: Bukovec Janko
2. pomočnik: Kos Damjan