DOBLJANI ZA UVOD V NOVO SEZONO 2.SNL NA GOSTOVANJE V LENDAVO – PRENOS V ŽIVO TUDI NA SPORTKLUB SLOVENIJA (SK1)!

“Modri” iz Doba, ki jih vodi šentjurski strateg Damijan Romih, se bodo prihodnji petek, 4.8.2017 ob 20.uri v Športnem parku Lendava pomerili z NK Nafta Lendava.
To bo prvi medsebojni obračun teh dveh tekmecev nasploh, saj kluba med seboj še nista nikoli odigrala nobene tekme.

Za Dobljani je zahtevno pripravljalno obdobje, prav v mesecu juliju ekipa in strokovni štab posvečata največ pozornosti pripravam na novo sezono in nove nasprotnike. Dobljani so tako v sklopu priprav odigrali kar deset prijateljskih tekem in sicer s prvoligaši Ankaranom, Olimpijo in Celjem ter s tekmeci v  novi sezoni,  z Muro, Ilirijo in Radomljami. V gosteh so se pomerili še s tretjeligašema  in sicer z Šenčurjem ter celjskim  Simer Šampionom. Ekipi so se pridružili Senad Jarovič (napadalec, posoja-Domžale), Šošterič Matej (branilec, Simer Šampion Celje), Žiga Istenič (napadalec, Nk Kranj-Zarica), Tim Čeh (d. krilo-Krka), Matic Zupanc (branilec, Domžale), Žan Pižmoht (Vratar-u19 Nk Roltek Dob), Cesar Martin (L.krilo, Enosis Neon Paralimni-Ciper), novim izzivom v drugih klubih pa odšli naproti Draksler Kristjan(Šenčur), Grvala Ernest (Domžale), Koleša Sašo (Arne Tabor 69), Plavšič NikKidrič Rok (Ankaran).

Odigrali pa so tudi dve mednarodni prijateljski tekmi in sicer so se v  avstrijskem Lienzu pomerili z  z ruskim prvoligašem Arsenalom iz Tule ter v Varaždinu s tamkajšnjim hrvaškim drugoligašem NK Varaždin.

Gostitelji, aktualni prvaki 3.SNL-Vzhod v minuli sezoni, so letos poleti spremenili svoje člansko moštvo, saj se jim je pridružilo kar sedem novih nogometašev. Ob Florijanu Raduhi, Leonu Leušteku, Grabantu Benceju, Kevinu Poredošu, Stjepanu Oštreku in Žigi Živku se lahko z najbogatejšimi izkušnjami pohvali nekoč mladi up Maribora, Liridon Osmanaj, ki je bil pred leti najboljši strelec mladinskega prvenstva, ki je v minuli sezoni nastopal tudi pri naših sosedih “Mlinarjih” iz NK Radomlje, spomladi pa odšel v Kuvajt. Poleg Osmanaja sta lendavske vrste zapustila še Nemanja Stošič in Antonio Dodlek, ki sta oblekla dres večnih tekmecev NK Mura,V LETOŠNJI SEZONI sicer tudi tekmecev v 2.SNL.

Članska A ekipa “Modrih” iz Doba tako ostaja del drugoligaške druščine, ki bo v novi sezoni še razširjena, v njej bo nastopilo kar 16 ekip (sedaj 10) in že sedaj se veselimo dvobojev z novimi drugoligaši, Muro, Nafto, ljubljanskima Ilirijo in Bravom, Rogaško, sežanskim Taborjem in Fužinarjem iz Raven na Koroškem.

V novi sezoni pa naše nogometaše članske A ekipe NK Roltek DOB tako ne bomo več lahko spremljali le s tribun, pač pa tudi preko “malih zaslonov”, saj bo tekme vse tekme prenašal tudi Sport Klub, s katerim je Nogometna zveza Slovenije že sklenila dogovor o tv prenosih. 
V pričakovanju spektakla v Lendavi, se že veselimo nove sezone v 2.SNL.
Gremo Dobljani, gremo v Lendavo po prve 3 točke!

Vsi za Šampione iz Doba!
 ________________________________________________________

1.krog 2.SNL
NK Nafta 1903 : NK Roltek Dob
Sodniki:
MatkoviČ Aleksandar (glavni sodnik)
Friš Tadej (1. pomočnik)
Prednik Jani (2. pomočnik)

Delegat NZS : Glažar Stanislav