V nogometu velja nepisano pravilo, da se po porazu ne smeš pritoževati čez sodnike, saj po navadi izpadeš, kot “užaljeni Joža”, a je pravilno tudi, da svoje nezadovoljstvo javno izraziš, še posebej, če se počutiš okradenega na tako pomembni tekmi, kot je bil včerajšnji večni derbi, “Vas Classico” 2. SNL, v katerem so 3 točke osvojili nogometaši NK Radomlje.
Ob odličnem vzdušju na in ob igrišču sta obe ekipi sicer prikazali lepo nogometno predstavo, v kateri so prvi povedli naši nogometaši in sicer že v 12.minuti tekme, ko se je med strelce vpisal Gaber Petric. “Modri” so z odlično postavitvijo dobro “branili” vodstvo in rezultat po 1.polčasu je bil 0:1.
V 2.polčasu so se Dobljani posvetili bolj obrambnim nalogam in uspešno odbijali vse napade Radomljanov.
Na žalost pa v nogometu to ni dovolj, če svojega dela ne opravijo “delivci nogometne pravice”. Glavni sodnik srečanja Dejan Balažič je namreč le nekaj minut po začetku 2.polčasa “spregledal” očiten prekršek na našim vratarjem Matic Čretnikom in dovolil domačim, da so pod prekrškom v 5,5 metrskem prostoru uspeli rezultat v 49.minuti izenačiti na 1:1, gol pa je dosegel Gal Primc.
Ključni trenutek srečanja je tekmo “prelomil”, saj se Dobljani psihološko niso več pobrali, Radomljani pa so tako lahko “na krilih sodnika” zaigrali bolj agresivno in z napadalno igro uspeli streti obrambo Dobljanov še 2 krat, med strelce pa sta se vpisala še Rok Jazbec(73.minuta) in Anel Hajrič(92.minuta).
Zagotovo bo ta tekma še dolgo “burila nogometne duhove”, morda tudi po našem zapisu, a ne-dejanja sodnika Balažiča zagotovo ne bomo pozabili, saj je poleg prekrška spregledal tudi igranje domačih z roko v svojem 16-metrskem prostoru.
Iz Radomelj smo seveda tako odšli seveda manj zadovoljni, a z dvignjenimi glavami, saj pravice seveda ne bomo iskali na sodišču, a naj bo ta javna kritika v opomin, saj nam ni vseeno, da ostaneš “praznih rok”.
Čestitke našim nogometašem za borbo v Radomljah, gostiteljem pa seveda športno čestitamo za zmago in priznamo poraz, ki si ga nismo zaslužili. Verjamemo, da bo v Dobu drugače!
Zahvala in pohvala navijaški skupini “Trdi Hrasti” in “Najmodrejšim” Veterani NK Dob za podporo s tribun v Radomljah.
Eno ?, ena strast, to je Dob Hrast! #TrdiHrasti!

#VsiZaŠAMPIONEizDoba
_________________________________________________________

15.KROG II.SNL:
NK RADOMLJE : NK ROLTEK DOB 3:1(0:1)FT
Gal Primc (49′), Rok Jazbec (73′), Anel Hajrič (92′) ; Gaber Petric (12′)

Sodniki: Balažič Dejan (glavni sodnik),
Povšnar Dejan (1. pomočnik), Švarc Dejan (2. pomočnik)
Delegat: Klopčič Bogomil
Št. gledalcev: 700
__________________________________________________________

Foto: Lado Vavpetič
#2SNL Nogometna zveza Slovenije
TTrojane, gostišče s tradicijo Roltek Roltek HR Domžalsko-kamniške Novice Domžalec Si domžalec.siNogomaniaŠportni Dnevnik EkipaPortal-os.si SNPortal.si