NOGOMETNA ZGODBA »MODRIH« IZ DOBA 2021

“Živiš sanje in sanje, če si jih močno želiš, se včasih uresničijo”

(Jernej Javornik, trener članske ekipe NK Roltek Dob)

 

6.junij 2012 in intervjuju za RTV Slovenija po visoki zmagi s 4:0 nad NK Triglav Kranj( skupno, v obeh  kvalifikacijskih tekmah je bilo kar 6:0 za Dobljane) ter zgodovinska uvrstitev NK Roltek DOB v 1.Slovensko nogometno ligo, so glavni trije znanilci izjave, ki jo je po izjemnem uspehu Dobljanov širši javnosti podal Jernej Javornik, takrat seveda, kot trener “Modrih” iz Doba.

Simpatičnega “Javija”, 45-letnega Velenjčana in njegovo trenersko delo danes v Dobu ponovno lahko spremljamo, saj je v novi sezoni zasedel trenerski stolček članske ekipe, zavoljo njegove nogometne izkušenosti in prepoznavnosti pa ga ni potrebno podrobneje predstavljati, a je prav, da vseeno zapišemo nekaj besed o njem in njegovem nogometnem delu.

Jernej Javornik je svojo nogometno pot pričel v Velenju, kot nekdanji nogometaš pa se lahko pohvali s svojo zanimivo domačo in mednarodno kariero, saj je branil barve izraelskega Bnei Yehuda Tel Aviv FC, avstrijskih SV LASK -a iz Linza in SV Flavia Solva, poljskega Zagłębie Lubin, ciprskega AEL Limassol FC, v domovini pa že omenjenega NK Rudar Velenje, NK Šmartno 1928, kariero pa je zaključil pri naših sosedih NK Ihan.

V svoji trenerski karieri je Jernej Javornik, ki jo je sicer pričel leta 2008, kot pomočnik trenerja Roberta Pevnika v Domžalah, poleg NK Roltek Dob vodil še NK Rudar Velenje in do nedavnega nogometno akademijo NK Domžale.

Da smo lahko v nadaljevanje letošnje sezone od naših nogometašev pričakovali zmagoviti štart, pa so bile za naše nogometaše izrednega pomena zimske priprave in le-te so namesto v hrvaškem Rovinju potekale v Čatežu, kjer so bile na sporedu poleg rednih treningov tudi prijateljske tekme.

Igralski kader ekipe je bistveno pomlajen in Dobljani imamo praktično najmlajšo ekipo v 2.SNL, saj so se izkušenim nogometašem, dolgoletnemu kapetanu Klemenu Kunstlju, vice-kapetanu Albertu Račiču, Žigi Avblju, Denisu Petroviču in Kristijanu Šipku ter vratarju Maticu Čretniku priključili številni nogometaši iz vrst mladinskih ekip, tako domače, kakor domžalske nogometne šole.

Ivan Makovec, Tristan Ciglar, Dino Zenkovič, Nejc Levec, Jaka Kasnik, Jan Cerar, Klemen Justin, vratar Gašper Tratnik, Simon Gregorin, Jošt Pišek, Luka Gajič, Tadej Rems, Matevž Križnik, Jaka Zupan, Darko Mitrovič, Lucas Erjavšek in Miha Vrhovnik  so le nekateri, sedaj že eni izmed glavnih akterjev naše odlične ekipe »Modrih« iz Doba.

Prav tako se je na letošnjih pripravah okrepil strokovni štab “Modrih”, saj se je poleg glavnega trenerja Javornika in tehničnega vodje Janeza Avsca ter pomočnika glavnega trenerja, Žana Cerarja in fizioterapevta Marka Aupiča, priprav v Čatežu udeležil tudi pomočnik trenerja Aleš Breznik, za dobro psiho-fizično kondicijo pa je skrbel kondicijski trener Anže Kunavar, vratarji pa so svojo formo pilili pod taktirko izkušenega trenerja Dejana Miliča.

Ekipa deluje na najvišjem in profesionalnem nivoju ter vsak dan znova dokazuje, da sodi med najboljše nogometne ekipe v državi.

u17 in u19: KADETI IN MLADINCI ODLIČNO SEZONO SKLENILI NA PUSTOLOVSKI NAČIN V SREDIŠČU SLOVENIJE!

Mladinski prvaki(U19) in kadetski(u17) podprvaki ter 1.mesto v “Fair play-u” je nagrada za odlično delo naših dveh ekip, kadetske, ki jo s svojim pomočnikom Aleksandrom Vasiličem vodi trener Nedo Miletič in mladinske, ki jo vodi trener Primož Jeršin, skozi celotno sezono pa jim pomaga naš dolgoletni fizioterapevt Aleksander Sašo Kavčič.

Direktor nogometne šole NK Roltek DOB, Marjan Cerar je seveda s prikazanim zelo zadovoljen, naši mladi upi pa so seveda z veseljem sprejeli darilo našega generalnega sponzorja, Trojane, gostišče s tradicijo in skupaj s trenerji obiskali  Pustolovski park Geoss, zabavnega druženja pa se je seveda udeležil tudi Bojan Gasior, predsednik Športnega društva Dob.

V sezoni 2021/2021 naši kadeti in mladinci prikazujejo izjemne nogometne predstave, trenutno pa se nahajajo tik pod vrhom skupne letvice 2.SKL-zahod in 2.SML-zahod ter še naprej ostajajo resen tekmec v boju za uvrstitev v 1.kadetsko in mladinsko ligo, sicer najvišji rang tekmovanja pri kadetih in mladincih v državi.

Čestitke našim nogometašem in obema strokovnim štaboma za še eno super sezono, sponzorjem in staršem naših fantov pa za neomajno podporo skozi vso sezono.

Nogometna šola NŠ NK Roltek Dob

Učenci in učenke  Osnovne šole Dob pri Domžalah so bili tudi letos gostje v Športnem parku Dob, kjer sta jih sprejela trenerja otroških nogometnih selekcij NK Roltek DOB , Aleš Breznik in Matjaž Gasior, ter jim predstavila delo Športnega društva Dob in nogometno šolo NK Roltek Dob, otroci pa so se lahko preizkusili tudi v praktičnem delu predstavitve, v kateri ni manjkalo seveda zabave in igre.

V nogometni šolo NŠ NK Roltek Dob so sicer vključeni nogometaši selekcij u10, u11, u12, u13 in u15, vodijo jih pa Matjaž Gasior, Žiga Avbelj, Aleksandar Vasilič, Dušan Smolnikar in Robert Najdenov, sicer izkušeni trenerji z ustreznimi licencami.

 

Nogometna šola NŠ Dob Domžale pa je pravzaprav izjemna zgodba o sodelovanju dveh klubov in dveh odličnih nogometnih šol, pri katerem trenerji NK Roltek Dob (Aleš Breznik, Žan Cerar, Marcel Breznik, Aleksandar Vasilič) ter NK Domžale s pravo sinergijo, pristopom in izkušnjami pomagajo najmlajšim nogometašem narediti prve nogometne korake, vse skupaj pa je predvsem sproščena nogometna zabava in igra pri kateri sodelujejo tudi sedanji in nekdanji nogometaši obeh članskih ekip.

»Najmodrejši« iz Doba, Veterani NK Roltek Dob, ki nastopajo v Veteranski ligi Medobčinske nogometne zveze Ljubljana, so ekipa, ki s pravim srcem »modrega leva« osvajajo lovorike tudi po koncu aktivne članske nogometne kariere, saj se vedno srčno bori za sam vrh lestvice, trenutno pa se po polovici sezone nahajajo v zgornjem delu prvenstvene lestvice Veteranske lige Domžale-Kamnik.

Jani Jeraj, selektor naših »Najmodrejših«, je s predstavo ekipe seveda navdušen, največje derbije tako lahko spremljamo tudi v veteranski ligi, najpopularnejša sta tako seveda veteranski »VasClassico« z Radomljani in sosedski »večni dvoboj« z sosedi Virjani, sledijo pa še, prav tako zanimivi dvoboji z veteranskimi ekipami Moravč, Lukovice, Ihana in Domžal.

 

Športno društvo Dob, Medobčinska nogometna zveza Ljubljana in Nogometna zveza Slovenije

54.volilna skupščina Medobčinska nogometna zveza Ljubljana, na kateri so volili in izvolili novo vodstvo zveze, v vlogi delegatov s volilno pravico pa sta NK Roltek DOB zastopala Aleš Breznik in Žan Cerar, slednji tudi, kot kandidat za člana Izvršnega odbora Mnz Ljubljana, kateremu so delegati vseh klubov zaupanje tudi izkazali in ga izvolili v IO MNZ Ljubljana.

Za predsednika Mnz Ljubljana je bil ponovno izvoljen mag. Gvido Mravljak. V NK Roltek DOB seveda Žanu Cerarju in mag. Gvidu Mravljaku, kakor tudi vsem ostalim izvoljenim v organe Mnz Ljubljana čestitamo in jim želim uspešen mandat.

So pa na 54.skupščini podelili tudi priznanja in plakete in ene izmed le-teh je bilo deležno tudi naše Športno društvo Dob ter nogometni klub NK Roltek DOB, ki je v teh dneh obeležil-o 60 LET DELOVANJA IN PREJEL SREBRNO PLAKETO.

Izvršni odbor Nogometne zveze Slovenije, krovne nogometne organizacije v Sloveniji je na junijski seji tega organa imenoval kar dva predstavnika ŠD Dob/NK Roltek Dob v organe in komisije NZS in sicer je bil v komisijo »Nogomet za vse« imenovan Žan Cerar, v mednarodno komisijo NZS pa Gregor Horvatič.

»Športno društvo Dob in Nogometni klub NK Roltek Dob ter vodstvo na čelu s predsednikom društva, Bojanom Gasiorjem ter klubskim direktorjem ter vodjem nogometne šole, Marjanom Cerarjem, želi vsem, da ostanete zdravi!«

Naj bo srečno, zdravo in zmagovito tudi leto 2022, naše in Vaše!

                        Vsi za šampione iz Doba!

 

Informacije o tekmah, igralcih in ostalih dogodkih lahko spremljate tudi  na klubski  uradni spletni strani  www.nkdob.si in na naših uradnih družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter @NkRoltekDob.

 

Gregor Horvatič

Stiki z javnostjo NK Roltek Dob

nkroltekdob@gmail.com