Ob koncu leta je prav, da malce strnemo misli o naših mladih upih, nogometaših naših mladinskih in otroških selekcij NK Roltek Dob.

Nogometna šola MNŠ NK Roltek Dob, ki jo vodi direktor Marjan Cerar, je tudi v letu 2020 nadaljevala projekt Nogometna šola Dob-Domžale, pri katerem sodelujeta NK Roltek Dob in NK Domžale, v projekt, pri katerem aktivno sodelujejo naši trenerji Aleš Breznik, Marcel Breznik in Rado Rihtar, vse skupaj pa koordinira Žan Cerar, je vključenih prek 300 otrok iz nogometnih selekcij u7, u8 in u9, ki tekmujejo v  treh starostnih kategorijah in štirih posamičnih skupinah v posamezni kategoriji v ligah Medobčinske nogometne zveze Ljubljana.

Selekciji u10 (trener Denis Mešanovič) in u11 NK Roltek Dob(trener Žiga Avbelj) še naprej nastopata v ligi MNZ Ljubljana, prav tako v ligi MNZ Ljubljana nastopajo naše ekipe mlajših in starejših dečkov, nogometaši pa so razdeljeni v kategorije u12, u13 in u15. Omenjene selekcije vodijo trenerji Dušan Smolnikar, Matjaž Gasior in Žan Cerar.

Naši nogometaši so tudi v sezoni 2020/21 vključeni v odmeven projekt in sicer »Šport mladih«, ki ga izvajamo v so-organizaciji z Novo ljubljansko banko NLB. S projektom želimo mlade iz virtualnega sveta usmerjati nazaj v naravo, športne dvorane in igrišča ter aktivno prispevati k razvoju zdrave in odgovorne družbe.

Izjemno so v letošnji sezoni napredovali naši kadeti u17 in  mladinci u19. Ekipi nastopata v 2.SKL in 2.SML-zahod, kjer na skupni lestvici trenutno zasedata 1.mesto, tekmovanje pa poteka pod okriljem Nogometne zveze Slovenije. Selekciji vodita trenerja Nedo Miletič in Primož Jeršin, pri delu pa jim pomagata Sašo Kavčič in Aleksandar Vasilič.

Super sezona, ki se bo bržkone nadaljevala spomladi, bi za naše mlade upe lahko bila tista najuspešnejša, s katero si lahko zagotovijo  uvrstitev v 1.SKL  in 1.SML, saj je to tudi najvišji rang tekmovanja kadetov in mladincev v Sloveniji.

Tudi zimske priprave so tradicionalno potekale v Rovinju in se jih je letos udeležilo več, kot 120 nogometašev naše nogometne šole.

Nogometaši so trenirali na stadionu NK Rovinj, skupaj s trenerji in spremljevalnim osebjem pa so bili nastanjeni v hotelu Eden Rovinj.

Vse selekcije odigrale tudi prijateljske tekme in sicer z ekipami NK Kovinar Maribor, NK Schwabing 1962 Munchen, Ivančna Gorica in NK Rovinj. Eno bolj zanimivejših srečanj je bila tudi prijateljska tekma med trenerji in kadeti NK Roltek Dob. Na vseh srečanjih so se veselile ekipe naše nogometne šole, no ja, razen na zadnji omenjeni tekmi, kjer je v trdem boju za vsako žogo »učitelju uspelo premagati svojega učenca«.

Morda bo to, kar sledi zapisano, slišati, kot »samohvala«, a zagotovo drži, da so naši nogometaši in trenerji pravi ambasadorji našega nogometnega kluba, našega domačega kraja, Doba pri Domžalah in naše domače občine Domžale ter nenazadnje tudi naše domovine Slovenije. Zahvala in pohvala je seveda na mestu tudi staršem naših nogometašev, saj ste tudi vi del te uspešne nogometne zgodbe, »brez vas seveda ni nas«.

Leto 2020  se tako bliža h koncu in bilo je zmagovito,

Bojan Gasior, predsednik Športnega društva Dob, je s prikazanim zadovoljen, se pa zaveda da brez sinergije kluba in lokalne skupnosti ter sponzorjev vsega tega ne bi bilo: » Odlično sodelujemo z lokalno skupnostjo, vesel sem, da znamo Dobljani stopiti skupaj takrat, ko je to potrebno. V našem nogometnem klubu se zavedamo, da smo pomemben člen pri razvoju naših otrok in mladine, a to prinaša ne le uspehe, pač pa tudi odgovornost.

Razočaranje med našimi mladimi upi zagotovo veliko, a jih seveda vzpodbujamo, da še naprej nadaljujejo z samostojnimi treningi, klubski treningi pa se bodo nadaljevali takoj, ko bodo zagotovljeni vsi pogoji za varno treniranje brez kakršnekoli grožnje po morebitni virusni okužbi.«, v zaključku še doda predsednik Gasior.

 

»Športno društvo Dob in Nogometni klub NK Roltek Dob ter vodstvo na čelu s predsednikom društva, Bojanom Gasiorjem ter  ter vodjem nogometne šole, Marjanom Cerarjem, želi vsem, da ostanete zdravi!«

 

Naj bo srečno, zdravo in zmagovito tudi leto 2021, naše in Vaše!

 

                        Vsi za šampione iz Doba!

 

Informacije o tekmah, igralcih in ostalih dogodkih lahko spremljate tudi  na klubski  uradni spletni strani  www.nkdob.si in na naših uradnih družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter @NkRoltekDob.

 

Gregor Horvatič

Stiki z javnostjo NK Roltek Dob