Vikend bo spet postregel z zanimivimi obračuni na nogometnih zelenicah, obetata se tudi dva sosedska derbija, prvi bo na Goriškem med NK Brda in ND Gorica, drugi, za nas pomembnejši, pa seveda v naši soseščini.
Najbolj “vroč” derbi #2SNL bo torej ta vikend zagotovo občinski derbi v Občina Domžale, govorimo seveda o večnem derbiju dveh “sosedov”, NK Roltek DOB in NK Radomlje.
“Rumeno-črni” bodo tokrat v vlogi gostitelja, “Modra” karavana namreč danes popoldne krene na sever proti Športnemu parku Radomlje, kjer bo ob.15.30 uri na nogometnem sporedu že 17.”Vas Classico” #2SNL.


_____________________________________

12.krog II.SNL:
NK KALCER RADOMLJE : NK ROLTEK DOB
Sodniki: Kovačič Darjan (glavni sodnik)
Mežnar Matic (1. pomočnik),
Šumer Žiga (2. pomočnik)
Delegat #NZS: Bezjak Dušan
_____________________________________

“Mlinarjem” v tej sezoni kaže izredno dobro, saj so trenutno vodilna ekipa v prvenstvu, v letošnji sezoni pa so le enkrat okusili grenkobo poraza in sicer v 8.krogu, ko so doma z 0:2 klonili proti FC Koper. Če na hitro preletimo trenutno formo, so Radomljani v zadnjih petih(5) krogih vknjižili 4 zmage in 1 poraz.
“Modri” iz Doba so po neprepričljivem začetku sezone sedaj popravili vtis, imajo pa “le” en poraz več od Radomelj, so jim pa največ “škode” z obilico smole povzročili remiji. V minulih petih(5) krogih so Dobljani vknjižili 2 zmagi, 2 remija in 1 poraz.
Medsebojno gledano, je to že 17. ligaški derbi v #2SNL, skupno pa že 31. “Vas Classico”, če štejemo zraven še derbije v #3SNLZ, ko sta “rivala” nastopala še v 3.SNL-ZAHOD.
2.SNL so Dobljani zmagali 9 krat, Radomljani 4 krat, 3 krat pa sta se ekipi razšli z remijem.
Tudi,če gledamo vsa tekmovanja(pokalna izključena) so Dobljani statistično boljši, saj so zmagali 13 krat, Radomljani 7 krat, 10 krat pa derbi ni dobil zmagovalca.
A zmaga ne pride le preko statistike ali pa preko trenutne ligaške forme, obema tekmecema namreč vedno lahko prekriža načrte dnevna forma in pa seveda poseben nogometni naboj tega večnega derbija med Dobljani in Radomljani, večnega “Vas Classica”.
Še beseda o začetnih 11: Oba trenerja, tako Oskar Drobne pri NK Radomlje, kakor tudi Nenad Toševski pri NK Roltek DOB imata na voljo vse nogometaše, natančni podatki o obeh začetnih enajstericah pa sledijo….
Gremo Dobljani, gremo v Športni park Radomlje po nove 3 točke!
#VsiZaŠAMPIONEizDoba!
#KerImamo?

?G.H,Press NK Roltek Dob
#VasClassico #2SNL Nogometna zveza Slovenije
Trojane, gostišče s tradicijo NK Roltek DOB Roltek Roltek HR
NLB – Nova Ljubljanska banka #NLBpodpira #ŠportMladih
Portal-os.si domžalec.si Domžale Info
Domžalec Si SNPortal.si Športni Dnevnik Ekipa Nogomania Ofsajd Nogomet