“Ravnajte dobro z Zemljo: ni vam bila dana od vaših staršev, temveč vam je bila dana na posojo od vaših otrok. Zemlje ne podedujemo od naših prednikov, sposodimo si jo od naših otrok.” (indijanski pregovor)
_____________________________________________

#ČistilnaAkcija: NAŠI NOGOMETAŠI NE SKRBIJO LE ZA UŽIVANJE V NOGOMETU, ZMAGE IN ODLIČNO KONDICIJO, TUDI EKOLOGIJA JE ENA IZMED NJIHOVIH PRIORITET!

Naši nogometaši selekcij #u8#u9 in #u15 NK Roltek DOB(ostale so bile “zadržane”), njihovi starši in trenerji že omenjenih selekcij, Aleš Breznik(u8), Rado Rihtar(u9) in Žan Cerar(u15), so danes kljub malce “kislemu” vremenu”, uspešno sodelovali v prostovoljski okoljski čistilni akciji “Očistimo Domžale 2019”, ki je sicer v glavnini sicer že potekala 6.aprila, a se je naši nogometaši žal zaradi natrpanega tekmovalnega urnika med vikendi niso mogli udeležiti.
_____________________________________________
“Zemlja je velika učiteljica tistim, ki ji znajo prisluhniti. Življenje se tu ne bo končalo, ne glede na to, kaj počne človeštvo. Zemlja bo ostala. Le človeštvo se bo vrnilo v nič, od koder je prišlo, razen če ne bomo spremenili svojih navad.” (Louise Hay)
______________________________________________

Minulo soboto so se jo sicer udeležili nekateri posamezni člani našega nogometnega kluba NK Roltek DOB in Športnega društva Dob, danes pa še preostali, ki so se lotili še tistih predelov našega domačega kraja, katere so “izpustili” minuli vikend.
Tako so je na vrsto prišel Športni park Dob pri Domžalah in njegova okolica, naši mali in veliki junaki pa so se lotili tudi področja ob magistralni cesti ter sprehajalnih poti okoli bajerja “Floride”.
S ponosom lahko zapišemo, da so naši nogometaši, njihovi starši in naši trenerji TER SEVEDA NAŠ GLAVNI “PITCHMAN” Branko Cerar(beri skrbnik našega športnega parka in vodja tehničnega sektorja) z največjim veseljem sodelovali pri tem prostovoljskem projektu, hkrati pa se NK ROLTEK DOB TUDI ZAHVALJUJE NAŠI KRAJEVNI SKUPNOSTI DOB PRI DOMŽALAH in Občina Domžale za odlično so-organizacijo tega, za nas izredno pomembnega projekta s področja varovanja okolja.
Bravo fantje za odlično izpeljano čistilno akcijo!

Za konec tega prispevka pa še ena modra misel severnoameriških staroselcev (“Indijancev”):

“Šele takrat, ko bo posekano zadnje drevo,
šele takrat, ko bo zastrupljena zadnja reka,
šele takrat, ko bo ujeta zadnja riba,
šele potem boste ugotovili, da denarja ni moč jesti.”
(Prerokba Indijancev Cree)

#VsiZaŠAMPIONEizDoba!

Ker nam ni vseeno!

FOTO: Gregor Horvatič, Press NK Roltek Dob:

#MNŠ #nkroltekdob #2snl 2. SNL
Trojane, gostišče s tradicijo Roltek NLB NLB Vita, življenjska zavarovalnica Domžalec Si Domžalsko-kamniške Novice Slamnik – glasilo Občine Domžale domžalec.si Športni Dnevnik Ekipa SNPortal.siNogomania