Naša članska ekipa NK Roltek DOB, ki jo na “vročem selektorskem stolčku” vodi Nenad Toševski, je v 22.krogu gostovala v Ravnah na Koroškem pri tamkajšnjem NK Fužinar in se “grdo opekla” v zadnjih trenutkih tekme, saj je z goloma domačinov v 90 in 93.minuti srečanja izgubila z 2:1.
Prvi polčas se je v Ravnah končal z “nezanimivih” 0:0, v 2.polčasu pa je 200 gledalcev videlo 3 gole.
Dobljani so sicer povedli prvi, ko je z izjemnim strelom v 62.minuti domačega vratarja Uroša Poljanca “presenetil” z velike razdalje Andraž Žinič in popeljal “Modre” iz Doba v vodstvo z 0:1.
Dobljani so si po vodstvu priigrali še nekaj izjemnih priložnosti in ko je že kazalo, da se bo trener Nenad Toševski z svojimi varovanci veselil novih 3 točk na prvenstveni lestvici 2. SNL, je sledil poln šok in preobrat na tekmi. Gostitelji so namreč v 90.minuti tekme uspeli rezultat izenačiti, ko je je za 1:1 v polno zadel Ranko Moravac, nato pa je za zmago Fužinarja z golom v 93.minuti tekme poskrbel Dejan Kukič.

 Andraž Žinič je z izjemnim golom z velike razdalje presenetil vratarja Fužinarja in popeljal Dobljane v vodstvo z 0:1

______________________________________________

22.KROG II.SNL:

NK FUŽINAR RAVNE : NK ROLTEK DOB 2:1(0:0)FT
Ranko Moravac (90′), Dejan Kukič (93′) ; Andraž Žinič (62′)

Sodniki: Halilović Denis (glavni sodnik),
Radusinovič Davorin (1. pomočnik),
Bezjak Boštjan (2. pomočnik)
Delegat #NZS: Karlin Marko
Št. gledalcev: 200

Prvih 11 NK Roltek Dob
Matic Čretnik V
2 Žiga Avbelj
5 Luka Guček
8 Albert Račič K
14 Armin Pašič
19 Denis Petrovič
20 Domen Božič
25 Andraž Žinič
29 Tibor Gorenc Stankovič
31 Blaž Urh
58 Matic Mlakar

Rezervni igralci
12 Tadej Avsec V
15 Dino Suljevič
24 Matic Funtek
26 Mark Kos
27 Gašper Hrovat
______________________________________________

Dramo lahko tako naslovimo, kot “popoln polom Modrih”, kaj pa je k temu botrovalo, pa bo verjetno pokazala še podrobnejša analiza tekme, je pa dejstvo, da Dobljane že nekaj časa pestijo poškodbe in je ekipa praktično “zdesetkana”, “rezervna klop” pa je zelo “kratka”. Malce so k porazu “pripomogle” tudi začetniške napake obrambe, saj je ekipa izredno mlada in se v kriznih situacijah očitno ne znajde najbolje. Na tekmi je bilo tudi videti precej sodniške neusklajenosti, saj bi v primeru le-te, domača ekipa bržkone ostala brez enega nogometaša v polju že v prvem delu 2.polčasa.
“Krivca” za nov poraz lahko tudi seveda iščemo v še “svežem” izpadu Dobljanov iz regionalnega Pokala Mnz Ljubljana, kjer so v 4.krogu tega tekmovanja “pokleknili” proti tretjeligašu NK Brinje Grosuplje in se tako poslovili od možnosti nastopanja v Pokalu Slovenije, najvišjem rangu pokalnega tekmovanja pri nas.
Kakorkoli že, Dobljani se bodo morali po teh dveh hudih udarcih zbrati in pobrati, navijači vemo, da jim bo to zagotovo uspelo.
Prva priložnost za to bo že prihodnjo soboto, 13.aprila 2019 ob 16.30 uri, ko bodo Dobljani doma gostili NK Brežice 1919.
Gremo Dobljani, kljub porazu, glave gor in v nove zmage!
V DOBREM IN SLABEM- #VsiZaŠAMPIONEizDoba!

 

    

#2SNL Nogometna zveza Slovenije Trojane, gostišče s tradicijo Roltek NLB#ŠportMladih Domžalsko-kamniške Novice Portal-os.si domžalec.si Športni Dnevnik Ekipa SNPortal.si Nogomania