Zadnje dejanje naše nogometne selekcije  u10 NK Roltek Dob v letošnji sezoni je bilo že 2.gostovanje na 2-dnevnem mednarodnem turnirju “Rudanka cup 2019”, le-ta poteka sicer že 5.leto zapored v mestu Doboj, Bosna in Hercegovina(BiH), letos pa se ga je udeležilo rekordnih 115 ekip iz BiH, Hrvaške, Srbije, Črne gore in Slovenije. Prvič je na turnirju nastopila tudi ekipa iz naše severne sosede Avstrije.

Turnir je slavnostnim nagovorom  uradno odprl župan mesta Doboj, Boris Jerinič, udeležence pa je pozdravil tudi Nebojša Kuzmič, glavni trener in vodja Škola fudbala Rudanka(Nogometna šola Rudanka Doboj, op.p.)

   

Naši mali junaki, katere je v tej sestavi še zadnjič vodil trener Denis Mešanovič, so na turnirju v BiH nastopili v skupini A ter se pomerili z domačo ekipo FK Rudanka Doboj, FK Ozren Petrovo, FK Šampion Tešanj in FK Atletiko Orašje.

Po super predstavah(2 zmagi, 1 remi, 1 poraz) in le dvema(2) prejetima goloma so se naši mali “modri” junaki s turnirja žal morali posloviti, saj so skupinski del tako končali na 3.mestu.

1.mesto na turnirju je osvojila ekipa FK Arena Subotica(SRB), 2.mesto FK Sofex Futog Vojvodina(SRB), 3.mesto NK Pavlovci Požega(CRO), 4.mesto pa NK Podvinci Ptuj(SLO).

Najboljši igralec je bil Vladan Vukov iz Arene Subotica, 
najboljši vratar pa je bil Jovan Petkovič iz Sofexa.

_________________________________________

Rezultati skupina A:

FK Rudanka Doboj(BiH) : NK Roltek Dob 2:0

FK Šampion Tešanj(BiH) : NK Roltek Dob 0:4

FK Atletiko Orašje(BiH) : NK Roltek Dob 0:0

FK Ozren Petrovo(BiH) : NK Roltek Dob  0:12

Skupinski del so naši mali junaki zaključili na 3.mestu!

_________________________________________

Trener Denis Mešanovič je bil s prikazanim na turnirju zelo zadovoljen in vesel, a hkrati malce tudi “čustven”, saj njegovi fantje, ki jih je vodil zadnjih 5 let, odhajajo v višjo selekcijo(u11). Treningi, tekme, dogodivščine, zabave, zaključki, vzponi, padci, zmage, porazi, vse to so zgodbe, ki jih piše “najpomembnejša postranska stvar v življenju” in kot so v komentarju 5.turnirja “Rudanka cup” zapisali na spletni strani RTV Doboj, je to “revija nogometne mladosti”.

Čestitke Dobljanom in trenerju Denisu za izjemnih 5.sezon!

Zahvala tudi staršem naših nogometašev in sponzorjem za odlično sodelovanje skozi vso sezono!

#VsiZaŠAMPIONčkEizDoba!

Trojane, gostišče s tradicijo, Roltek, NLB, #športmladih #nlbpodpira