Članska ekipa NK Roltek Dob se je pred sobotnim obračunom z lendavsko Nafto doma v pokalnem tekmovanju za Pokal Mnz Ljubljana, doma pomerila z NK Svoboda Ljubljana in jo v napeti tekmi ugnala z 2:1.

Nogometaši iz slovenske prestolnice so se izkazali za precej trd oreh za Dobljane, ki so resda prvi gol prejeli že v 11.minuti tekme, ko je gol Svobodi zabil Luka Hren in poskrbel za vodstvo “Modrih” iz Doba z 1:0. To je bil tudi rezultat polčasa.

A Ljubljančani niso vrgli puške v koruzo in so uspeli rezultat izenačiti, za veselje gostov pa je v 62.minuti tekme poskrbel Aleksandar Đokič. A veselje gostov je trajalo le 8.minut, saj je Domen Jugovar dosegel gol za novo vodstvo Dobljanov z 2:1.

Ekipi sta si do zadnjega sodnikovega piska še priigrali nekaj priložnosti, a je ostalo le pri priložnostih ter rezultatu 2:1 in Dobljani so se veselili uvrstitve v 3.krog

Domači strateg Simon Sešlar je na tekmi opravil 4 menjave, gostujoči, Jedinko Perica, pa vseh 5 menjav, ki so sicer na voljo v tem pokalnem tekmovanju. Je bila pa to tudi posebna tekma za odličnega nogometaša Klemna Kolarja, a tokrat ni nastopil v  dresu “Modrih” iz Doba, ko je to počel v svoji mladinski karieri, pač pa v dresu ljubljanske Svobode. “Klemzi”, kot ga poznamo Dobljani, je sicer v igro pri gostih vstopil v 2.polčasu in prikazal dobro nogometno predstavo.

Čestitke Dobljanom za napredovanje v naslednji krog, nasprotnik pa po znam po žrebu.

Vsi Za ŠAMPIONE iz Doba!

2.krog Pokal MNZ Ljubljana: 
NK Roltek DOB : NK Svoboda Ljubljana 2 : 1 (1 :0) FT
Hren (11′), Jugovar (70′)  ; Đokič (62′)

Glavni sodnik: Klančar Jaka
1. pomočnik: Kurež Anej
2. pomočnik: Rozina Janez
??Gregor Horvatič, Press NK Roltek Dob

#VsiZaŠAMPIONEizDoba!
#2SNL #3SNL
Medobčinska nogomentna zveza Ljubljana
Nogometna zveza Slovenije