Minuli viken je bil podobno, kot prejšnji, neuspešen za četo šentjurskega stratega Damijana Romiha.
V 2.krogu 2. SNL so “Modri” iz Doba doma gostili Prleke iz NK Veržej in jim morali priznati premoč, nogometaši Veržeja so jih namreč ugnali z minimalnih 0:1. Odločitev je padla v 68.minuti, ko je mrežo domačih “zatresel” Matic Ficko.
Dva zaporedna poraza sta med Doblljani vnesna malce “nemira” in potrebovali smo odgovore ter jih poiskali pri vodji strokovnega štaba članske A ekipe NK Roltek DOB, zato smo za pogled na slab štart v novo sezono povprašali trenerja Romiha.
Z njim se je pogovarjal Gregor Horvatič(Press Nk Roltek Dob).
___________________________________
NK Roltek DOB : NK Veržej 0:1(0:0)FT
Ficko(68′)
Sodniki: Lackovič Marko (glavni sodnik)
Šumer Žiga (1. pomočnik)
Perger Primož (2. pomočnik)
Delegat: Govedarevič Stevo
Št. gledalcev: 100
___________________________________
Foto: Janez Avsec (Nk Roltek DOB)

Trener Damijan Romih

Trener Damijan Romih

G.H.:
“Pozdravljen Romih Damijan, druga tekma, drugi zaporedni poraz, kako komentirate to?”
D.R.:
“Včeraj je bil boljši Veržej,tako da čestitke gostom za zmago.
Naredili smo ogromno tehničnih napak, velika nezbranost v osnovnih prvinah so bile nerazumljive. Prav tako smo v obrambnih nalogah igrali premalo agresivno, predaleč smo stali od nasprotnika. Bili smo nezbrani in neagresivni. Ko bi morali pritisniti,nas je ‘zmanjkalo’. Žal se je vse to videlo že v Lendavi na tekmi z NK Nafta 1903, ko smo 45 minut dominirali, v 2. polčasu pa je šest igralcev iskalo menjavo zaradi krčev.
Matic Čretnik(vratar) je bil naš najboljši igralec,saj nas je nekajkrat rešil, tako na tekmi z Nafto, kakor tudi na tekmi z Veržejem” .
G.H.:
“Kaj je torej botrovalo k temu, da je prišlo do slabega uvoda v novo sezono? Kje vidite rešitev, da se ta manjša kriza zaustavi”?
D.R.:
“Sedaj se moramo zbrati, ter začeti boriti in garati, ter počasi osvajati točke. Porabili smo vse kredite. Vendar še ni nič izgubljeno. Prvenstvo je dolgo. Lani smo tudi imeli slab štart, ampak smo potem pokazali našo pravo vrednost. Tako da pričakujem postopno dvigovanje forme.Žal smo imeli letos pripravah nenormalno veliko število odstotnih(dopusti, poškodbe, bolezni ter službene obveznosti), tako da je bil načrtovan dvig forme praktično neizvedljiv. Le trije nogometaši so opravili celotne priprave, pri ostalih je vsak igralec zaradi odsotnosti vedno izpustil določen segment taktičnega uigravanja. S tem se nam je vedno zrušil trenažni proces.
Tri dni pred prvim krogom smo imeli na treningu vse igralce. 3 dni !! V tako kratkem času predelati veliko informacij je praktično nemogoče.Rešitev smo poiskali v tem, da smo začeli ekipo uigravati etapno.”
G.H.:
” Ste pričakovali tak razplet uvoda v novo sezono? Kako se boste pripravljali naprej? Kdaj lahko pričakujemo rezultate?
D.R.:
“Ni presenečanja, vendar smo vseeno upali na boljši začetek. Zaradi vsega zgoraj naštetega nam zamuja tudi kondicijska priprava, katera je pa osnova za borbo!! Tako da pričakujem dvig forme v sredini septembra, nič prej. Do takrat moramo biti “tiho”, trdo delati in na igrišču dati trenutni maksimum.
Vemo kaj in kje “ne štima” in vemo, da se bo to uredilo.
Samo trdo delo, bo zelo zelo počasi dalo rezultate.
G.H.:
“Lahko pričakujemo še kakšen “prihod” v klub?”
D.R.:
“Delamo pa tudi na segmentu novih okrepitev, katere bodo dejansko pomenile dvig kakovosti v igralskem kadru. Sicer smo dobili nekaj mladih, zanimivih igralcev, a le-ti bodo morali skozi trenažni proces in igranje tekem ter svojo vrednost še pokazati.
G.H.:
“Hvala lepa, ker ste si vzeli čas za pogovor in za odgovore”
D.R.:
“Z veseljem in ni za kaj.”